Van der Giesen

Advocaten

 

Westhaven 73-74
2801 PN Gouda

 

RECHTSGEBIEDEN

 

Mediation

Een conflict is voor alle betrokkenen belastend, het geeft spanningen en onzekerheid. Of het nu om een scheiding gaat, een arbeidsconflict of een conflict met uw zakenpartner:  hoe eerder het geregeld is, hoe beter. Het is moeilijk om met elkaar in gesprek te gaan:  emoties kunnen in de weg zitten en er staat veel op het spel, zoals uw woning, de zorg voor de kinderen, uw baan, uw inkomen, onrust op de werkvloer, oplopende personeelskosten of zelfs het voortbestaan van de onderneming.  Wilt u wel in gesprek met de ander, maar lukt dit niet op eigen kracht dan kunt u kiezen voor mediation.

De mediator is neutraal en onafhankelijk en begeleidt de conflictpartijen om samen tot een oplossing te komen die voor alle partijen acceptabel is. Als dit lukt, worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst.  Een gang naar de rechter is dan niet (meer) nodig: er is eerder een oplossing tegen lagere kosten.

Van der Giesen Advocaten behandelt bij mediation het hele scheidingsproces:  gemiddeld 3 tot 4 gezamenlijke besprekingen, schriftelijke vastlegging van de afspraken in een convenant of vaststellings-overeenkomst en bij scheiding na huwelijk: de scheidingsprocedure bij de rechtbank en de inschrijving van de echtscheiding.

Mr. Tineke Jongeneel is MfN-registermediator.  U kunt haar als mediator inschakelen in familiezaken, arbeidszaken, bij geschillen met het UWV of de gemeente over uw uitkering en bij zakelijke conflicten.

Kom langs voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Iedere maandag gratis spreekuur van 16:00 tot 18:00 uur